torstai 17. lokakuuta 2013

Heijastinliivi koiralle ihmisten heijastinliivistä

 Heijastinliivi koiralle ihmisten heijastinliivistä


Koko tarina sai alkuunsa siitä, ettei koirieni heijastinliivit enää toimineet, sillä niiden heijastava pinta oli kulunut. Samoihin aikoihin huomasin Koiramme-lehdessä 12/2010 kirjoituksen otsikolla: "Näkyykö koirasi pimeässä?" Lehdessä sekä Liikenneturva että Tukes kertoivat heijastintesteistään, joissa löydettiin vakavasti puutteellisia heijastimia. Ja siinä kirjoituksessa löytyi syy, miksi koirien heijastinliivit eivät aina toimi: ”Heijastimien valmistajilla ja maahantuojilla on velvollisuus varmistua heijastimien laadusta. Se määritellään EU:n henkilösuojaindirektiivillä. Jalankulkijan heijastimien ja -liivien kuuluu täyttää standardien vaatimukset ja olla CE-hyväksyttyjä… Eläimille tarkoitettujen heijastavien tuotteiden laatua ei määritellä ja valvota samalla tavalla.”

Katselin ensin kaupassa erilaisia lasten heijastinliiviä ja keksin tehdä siitä koirillemme liivin. Yhdestä lasten heijastinliivistä, joka pujotetaan pään yli päälle (ei siis tarroja edessä), saa kaksi liiviä, joista toinen on passeli suurikokoiselle uroscavalierillemme ja toinen liivi on reilunkokoinen pienelle, sirolle cavaliernartullemme. Heijastinliiveissä löytyy monia värejä ja kokoja, nämä on tehty Bilteman kauniin pinkistä lastenliivistä kokoa 100 - 120. Tässä ohje kaikille (pienempien ja muokatusti suurempienkin) koirien omistajille, jotta jatkossa kaikkien koirat näkyisivät, eikä heijastinliivin käyttäminen jää ainakaan hinnasta kiinni! Ja suurempien koirien omistajat pystyvät tekemään täsmälleen samanlaisia, halpoja ja kauniita liivejä vähän suuremmista ihmisten liiveistä.TARVIKKEET:

* Yksi heijastinliivi (tässä koko 100-120 cm)
* Ompelukone ja lankaa (tässä käytetty mustaa ompelulankaa)
TAI voit ommella käsin, sitten tarvitset  neula ja lankaa
* Yksi pikalukko, jos teet vain yhden liivin

* Pikalukkoon sopivaa, vahvaa ” reppunauhaa” noin 40 - 50 cm
* Pieni pätkä leveää kuminauhaa (noin 10 - 15 cm) 

HUOM! Jos teet isommalle koiralle, mittaa koirasi mukaan kuminauha ja "reppunauha".Bilteman liivi paketissa.
.

Liivi etupuoleltaan, vielä kokonaisena.

Leikkaa liivin saumat erilleen.
Osta pikalukkoja (yksi liiviä kohden), joita
myydään mm. ompelutarvike- ja
kangaskaupoissa. Osta samalla lukkoihin
käyvää "reppunauhaa". Tässä ohjeessa
 käytetty kokoa 25 mm.


 Laita liivi koirasi selkään ja mittaa kaulan alta, kuinka paljon tarvitset kuminauhaa. Leikkaa kuminauhan pätkä ja ompele kuminauhan päät siksakilla, ettei se purkaudu.

Ompele kuminauha keskelle olkapääsaumoja, nurjalle puolelle, moneen kertaan ja päättele hyvin.

Mittaa "reppunauhaa" noin 10-11 cm ja pujota naaraspää pikalukosta siihen kiinni. Ompele siksakilla nauhan toinen pää kiinni.Kiinnitä pikalukon naaraspuoli
reppunauhaan (n. 10-11 cm).Ompele toinen lukoista nurjalle puolelle.
Itse olen tottunut tietyinpäin avattaviin
pikalukkoihin, joten ompelin tämän
siten eli naarasosan oikealle. Muutoin
ei ole väliä kumminpäin lukot tulevat.
Ompele hyvin liiviin kiinni, esim. kuvan
osoittamalla tavalla rastiin ja päättele hyvin.
Pujottele pikalukon toinen osa pidempään pätkään "reppunauhaa" ja ompele toinen pää kaksin- tai kolminkerroin, jotta lukko ei pääse karkuun. Ompele toinen pää liivin nurjalle puolelle, samoin kuin naarasosa, ja päättele hyvin. 

 Liivi valmiina nurjalta puolelta.Jos haluat, voit vielä peittää ruudulliset ompelukohdat esim. liimattavalla heijastinnauhapätkällä, mutta jollet, niin:

LIIVI ON VALMIS !!!


Liivit koekäytössä.

Onnellinen poika joka näkyy pimeässäkin!


Pikkutytölle liivi oli reilunkokoinen,
mutta toimii hyvin pimeässä!On oikein katu-uskottava liivi!


Ja toimii pimeällä!

2 kommenttia:

  1. Mahtava postaus! Juuri katseltiin Hurtan pinkkejä huomioliivejä ja keskikokoiselle koiralle ne maksavat huimat 50e! Täytyypä heti lähteä biltemaan ja sitten ompelupuuhiin :)

    VastaaPoista
  2. Hienot liivit ja hieno toteutus !!! Teen mahd. pian kahdelle kutsulle ja kääpiövillikselle =) Kiitos ideasta .

    VastaaPoista